Er du interesseret i lidt »boller på suppen«, og selv om det
jo ikke er noget nyt, så bringer vi alligevel de gode, gamle opskrifter her.
Tilberedningstid: 45 min. Fryseegnet
# Ingredienser
500 g hakket kalve- og flæskekød
1-2 løg efter smag
salt, peber
75 g (1¼ dl) hvedemel
2 store æg
3-4 dl bouillon eller mælk
evt. persille
* Fremgangsmåde
1. Pil løget (løgene) og hak det fint.
Rør det i kødet, der drysses med salt og peber.
2. Kom melet i samt æggene, et ad gangen.
Derefter røres væsken i, lidt ad gangen.
Når du har brugt 3 dl, skal farsen stå og hvile et kvarter.
3. Rør evt. lidt mere væske i, hvis farsen føles for stiv.
4. Sæt en gryde over med 1 liter vand.
Kom 2 tsk salt i og bring det i kog.
5. Form bollerne med en teske, der hele tiden skal dyppes i
det kogende vand.
6. Kog bollerne 3-4 min, ikke for mange ad gangen.
Lad dem dryppe af i en sigte.
Server i suppen fx med melboller.